Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Zi dhe lot për Turqinë! Rritet numri i jetëve të humbura nga tërmeti 7 ballë: Zot bëj mirë!

Numri i vik t ima ve të tërmetit në Izmir të Turqisë ka shkuar në 35. Ministri i Shëndetësisë së Turqisë Fahrettin Koca, i cili ndodhet për momentin në zonën e tërmetit në Izmir dha njoftimin.

Tërmeti në Izmir, të paktën 12 jetë të humbura dhe 419 të plagosur

Ministri Koca deklaroi se 8 persona, 3 prej të cilëve janë në gjendje të rën dë, ndodhen në kujdes int ensiv dhe në total 243 persona po trajtohen në spitale. Deri tani janë regjistruar 885 të lënduar dhe oper acio net e kërkim-shpëtimit vazhdojnë ende.

Puna ka vazhduar përgjatë gjithë natës në Izmir në kërkim të të mbijetuarve. Rreth 100 të mbijetuar janë nxjerrë gjallë nga rrë nojat deri më tani.

Paraditen e të shtunës, nga rrënoj at u nxor gjallë një nënë me tre fëmijët e saj. Autoritetet në Izmir kanë ngritur tenda për të strehuar rreth 2 mijë persona gjatë natës në mesin e f rikës së më shumë ndërtesa do të mund të shemben.