Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Zi! 54-vjeçari hëngri shumë nga ky ushqim dhe humbi jetën, mjekët japin alarmin

Një ngjarje e rëndë raportohet se nga ndodhur në Amerikë. Një burrë ka humbur jetën pasi ka ngrënë shumë jamballi. Si raportojnë mjekët ai hante një pako e gjysmë në ditë.

Kurrë nuk duhet t'i përdorni njëherësh këto ilaçe dhe bimë mjekësore | GAZETA SHËNDETI

Jamballi ose siç edhe njihet ndryshe si Likuiricia, është një bimë bishtajore në formën e shkurres. Ka një kërcell të gjatë, me gjethe vezake.

Në shumë vende ajo përdoret si ushqim. Por nëse teprohet me konsumimin e saj mund të sjellë edhe humbjen e jetës, si ka ndodhur me 54-vjeçarin. Në trupin e 54-vjeçarit u gjet shumë ac id, por konsmumi i shpeshtë i kësaj bime sjell edhe rritjen e tensionit të gja kut.

Mjekët bëjnë apel që mos të teprohet me konsumimin e kësaj bime. Kjo ngjarje është raportuar nga tgcom.