Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Vjen paralajmërimi i fortë, kjo është kriza tjetër e madhe që do të shkaktojë koronavirusi

Bota po përballet me zi të shumta të shtrirë në vetëm disa muaj, sipas Kombeve të Bashkuara, duke paralajmëruar se pandemia e koronavirusit do të shtyjë një 130 milion njerëz shtesë në prag të urisë, sipas asaj çka shkruan CNN.

“WFP” kishte paralajmëruar tashmë që viti 2020 do të ishte një vit shkatërrues për shumë vende të shkatërruara nga varfëria ose lufta, me 135 milion njerëz që përballen me nivele krize të urisë ose më keq. Parashikimet e tyre të azhurnuara janë gati dyfishojnë atë numër.

Kur iu shtuan 821 milion njerëzve tashmë të uritur në mënyrë kronike, ai skenar do të shtyjë më shumë se 1 miliardë njerëz në situata të rënda.

Agjensia identifikoi 55 vende më të rrezikuara për t’u zhytur nga uria në raportin e saj vjetor për krizat ushqimore, të lëshuar këtë javë, duke paralajmëruar se sistemet e tyre të brishta të kujdesit shëndetësor nuk do të jenë në gjendje të përballojnë ndikimin e virusit.

“Këto vende mund të përballen me një tregti ngacmuese midis shpëtimit të jetës ose jetesës ose, në një skenar të rastit më të keq, duke i shpëtuar njerëzit nga koronavirusi që ata të vde sin nga uria,” thuhet në raport.

Dhjetë vende u veçuan si veçanërisht të rrezikuara, pasi u përballën me krizat më të këqija të ushqimit vitin e kaluar janë; Jemeni, Republika Demokratike e Kongos, Afganistani, Venezuela, Etiopia, Sudani i Jugut, Sudani, Siria, Nigeria dhe Haiti.(CNN)/Shqipëriaime

Leave a Reply