Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

(Video) Uji po merrte para çdo gjë, komshiu bën çdo gjë për të shpëtuar çiftin në Austri/ Ja si u fut mes ujit që po merrte çdo gjë para

Një akt he roi i një burri austriak i ka shpë tuar jetën një çifti turk në Austri, pasi reshjeve të shumta p ërmbysën qytetin Hallein.

Pas shiut të madh uji ka vërshuar në rrugë duke marrë para gjithçka që i dal. Një çift turk që kishte një restorant aty pranë ka tentuar që të kalojë ujërat që vërshinin me fo rcë në rrugë, në momentin kur vala i ka marrë para.

Salih dhe Ayşe Karaaslan u morën para nga rrjedhe e ujit dhe nuk po mundin dot të dilnin duke rre zikuar jetën, ndërsa ka qenë Alexander Eisenmann, i cili u hodh dhe bëri të mundur ta nxirte çiftin.

Në videon më poshtë, të shpërndarë nga Zëvendës Ministri i Jashtëm turk, Yavuz Selim Kıran shihet momenti ku burri hidhet pa e menduar dy herë për t’i shpëtuat jetën çiftit turk.

“Veprimi her oik i Eisenmann, i lindur nga përgjegjësia humanitare, vlen të vlerësohet. Ne i japim falënderimet më të përzemërta, ”shkroi Kıran në Twitter.

Përm bytjet vijojnë në disa shtete, ku pas Gjermanisë dhe Belgjikës është “go di tur” edhe Austria, në një qytet që është në kufi me Gjermaninë.