Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Uaaa, po ky ? Shkallon historiani shqiptar: Skënderbeu ka qen ‘Pis burrë’, kurrë nuk i interesonte Shqipëria por ‘Kryqi i Serbëve’

Paskal Milo në një debat televiziv duke diskutuar për një ndër figurat më të mëdha shqiptare Gjergj Kastrioti Skënderbeu ka thënë që duhet ta “zbresim me këmbë në tokë” se çfarë ka qenë në të vërtetë.

Përmes një gjuhe të pazakontë, Milo thotë se nëna e Skenderbeut ka qenë sllave, ndërsa he roi ynë kombëtar ka lindur ortodoks.Gjithashtu Milo e ka çuar dhe më tej manipulimin e tij keqdashës duke shtuar se emrat e fëmijëve të Gjon Kastriotit janë me orígjíne sllave.

“Nëse duam ta zbresim Skënderbeun me këmbë në tokë duhet t’i themi disa gjëra që i kanë thënë historianë me kohë e me shekuj”, shpehet Milo.

Më tej, Milo hedh tezës, sipas së cilës, Skënderbeu luf toi për mbro jtjen e kríshtërímit.