Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

U rritën shumë rastet me koronavirus, mbyllen 169 shkolla/ Raportohet se mund të infektohen shumë fëmijë

Një total prej 169 të shkollave publike janë mbyllur në zonat ku ka rritje të rasteve me COVID-19 në qytetin e New Yorkut, sipas kryetarit, Bill de Blasio.

Signals Mount That Covid-19 Is Returning to the New York Area - Bloomberg

Fillimisht, 108 janë mbyllur në bashkëpunim me shtetin. Ku fizimet e reja kërkuan që edhe 61 të tjera të mbyllen, raporton CNN.

“Shkollat që ishin mbyllur më parë do të qëndrojnë të mbyllura edhe për dy javë të tjera”, tha de Blasio.

Për më tepër, ka 308 shkolla në zonën e verdhë që do të fillojnë testimin e detyrueshëm javor duke filluar nga 9 tetori.

New York City Mayor Seeks to Lockdown Coronavirus Hotspots Starting  Wednesday | Voice of America - English