Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Tragjike! Ndahet nga jeta mbretëresha e njohur nga koronavirusi

Si pasojë e pandemisë së koronavirusit, një nga familjet mbretërore në Afrikën e Jugut njofton vde kjen e mbretëreshës Noloyiso Sandile.

AmaRharhabe Queen Noloyiso Sandile dies after short illness

Mbretëresha 56 vjeçare Noloyiso, njëra prej motrave të mbretit Zulu, Goodwill Zwelithini, shërbeu si regj ente e familjes mbretërore amaRhar habe.

“Ruajtëse të vlerave tradicionale dhe një lid ere inspi ruese e popullit të saj”, tha presidenti Cyril Ramaphosa, duke shtuar se ajo luajti një rol mjaft të rëndësishëm për zhvillimin e mbretërisë së saj në kepin lindor.

AmaRharhabe Kingdom Queen Regent Noloyiso Sandile dies | eNCA

Deri më sot, Afrika e Jugut numëron 7 monarkë të njohur zyrtarisht që përfaqësojnë grupe etnike dhe klane të ndryshme.

President Ramaphosa extends condolences at passing of Queen ...