Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Thirrje e fortë nga aktori i madh Di Caprio: Mbroni këtë gjë në Shqipëri, u qëndroni afër dhe firmosni

Aktori i famshëm hollivudian, Leonardo Di Caprio, i është bashkuar ap elit dhe fushatës për mbrojtjen e lumit Vjosa në Shqipëri.

Në faqen personale në “Facebook”, Di Caprio, Di Caprio ka postuar filmin e lumit Vjosa ku i ka ftuar qytetarët që të firmosin peticionin për mbr ojtjen e lumit, nga ndërhyrjet e qeverisë, si dhe ndërtimi i hidrocentraleve.

Lumi Vjosa i Shqipërisë është lumi më i madh dhe ‘më i eg ër’ në Evropë. Nga malet e Greqisë deri në Detin Adriatik në Shqipëri, ai shtrihet në 300 kilometra, plotësisht i lirë nga barrierat artificiale, si dhe digat e hidrocentraleve.

Lumenjtë dhe përrenjtë që janë degë të Vjosës janë shtëpia e më shumë se 1,100 specieve të botës së egër, shumë prej të cilave janë të kërcë nuara.

Vjosa është kurora e #BlueHeartofEurope dhe njerëzit në të gjithë Shqipërinë duan ta mbrojnë atë përgjithmonë. Ata po i kërkojnë qeverisë së Shqipërisë për të krijuar #VjosaNationalParkNoë, i cili do të ishte parku i parë i lumit ‘të eg ër’ në Evropë. Qëndroni me ta. Shikoni dhe ndani filmin e ri Vjosa Forever dhe nënshkruani peticionin.

Mjedisorët propozojnë kthimin e rrjedhës së lumit Vjosa në park kombëtar - Exit | Shpjegon Shqipërinë