Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Të tjera pamje apoka liptike nga Cunami në Greqi/ Ka marrë çfarë t’i dalë para, po për Shqipërinë çfarë thuhet

Mëngjesin e kësaj të premte, cikloni “Ianos” go diti zonat perëndimore të Lamias në kufijtë me komunën e Makrakomi dhe rrugën Lamia – Karpenisi.

Cikloni godet fuqishëm Greqinë, njerëzit bllokohen

F orcat zja rrfikëse u gjendën në vende të ndryshme për t’i ardhur në ndihmë njerëzve që ishin bllokuar në rrugë apo në shtëpitë e tyre për shkak të përmbytjeve. Mediat greke shkruajnë se ka dhjetëra thirrje për ndihmë nga njerëz që janë bll okuar nëpër shtëpia në Liankladi, mes tyre edhe persona që kanë probleme me të ecurit.

Njëri prej tyre është transferuar në spitalin e Lamias, pasi shtëpia e tij u përmbyt dhe u shpëtua nga zjar rfikësit. Të tjerët do të transferohen në Bashkinë e lamias, pasi shtëpitë e tyre u përmbytën. Me përjashtim të makinave ë zj arr fikësve dhe atyre të Mbrojtjes Civile, kalimi i çdo automjeti tjetër është i ndaluar.

Edhe në fshatin Zilefto, shtëpitë u përmbytën, ndërsa ujërat morën me vete një burrë, i cili u shpëtua, ndërsa uji ka vërshuar në shumë oborre dhe shtëpi.

Cikloni godet fuqishëm Greqinë, njerëzit bllokohen