Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Të rrëqethin shpirtin pamjet/ Kanë hipur në çati për të shpëtuar nga uji, ja sa mijëra persona nuk dihet se ku janë në Gjermani

Ekipet e shpëtimit po nxitojnë për të gjetur të mb ijetuar në pë rmbytjet që kanë bërë kë rdinë në të gjithë Evropën perëndimore, duke vr arë më shumë se 120 njerëz.

Qindra janë ende të zh dukur pasi reshjet rekord të reshj eve shka ktuan për mbytje të mëdha në Gjermani dhe Belgjikë.

Reshje të mëdha shiu gjithashtu Zvicër, Luksemburg dhe Hollandë – ku Kryeministri Mark Rutte ka shpallur një kat astrofë kombëtare në një provincë jugore.

Udhëheqësit evropianë kanë fajë suar motin eks trem ndaj ndryshimeve klimatike. Ekspertët thonë se ngrohja globale i bën reshjet e rrëmbyeshme më të mundshme.

Bota tashmë është ngrohur me rreth 1.2C që nga fillimi i epokës industriale. “Vende të tëra janë të dëmt uara nga katastrofa,” tha z. Steinmeier në një konferencë shtypi. “Shumë njerëz kanë humbur atë që kanë ndërtuar gjithë jetën e tyre”. Numri i atyre që nuk dihet se ku janë është më shumë se 3 mijë veta.