Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Të dhënat e errëta/ Para disa vitesh, Gjermania, Franca edhe Italia i kanë shitur ärmë Rusisë

Franca, Gjermania dhe Italia shkelën em bargon ndaj Rusisë duke i shitur asaj arm ë, të cilat po përdoren për të ma sakru ar sot ukrainasit. Kështu shkruan gazeta britanike Sun.

Pas ane ksimit të Krimesë në vitin 2014, ndaj Rusisë u vendosën sanks ione sa i përket shitjes së a rmëve. Por shkelësit më të mëdhenj ishin pikërisht nga Bashkimi Europian, me Gjermaninë në krye. Qindra-miliona euro ar matim u shit nga viti 2015 deri në vitin 2020.

Edhe gazeta gjermane BILD konfirmon se Gjermania theu sanksionet duke dërguar mbi 120 milionë euro a rmatim në drejtim të Rusisë.

Një hetim i Investigate Europe ka zbuluar se Franca ka dërguar më shumë se 130 milionë sterlina ar matim për Kremlinin. Bëhet fjalë për avionë, sis teme navig imi, si lure dhe ra keta. Gjermania ka dërguar të paktën 100 milionë sterlina. Italia pason me 19 milionë sterlina, kryesisht mjete us htarake Lynce.