Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Silva Bino jep lajmin e keq: Isha te spitali I nfektiv, ju lutem bëni kujdes sepse Covid-19…

Shefja e Departamentit të Sëmundjeve Infe ktive në ISHP, Silva Bino, thotë se për shkak të numrit të lartë të rasteve të reja me koronavirus, duhet marrë në konsideratë mb yllja në fundjava.

Silva Bino: Koronavirusi në Shqipëri ka hyrë që në shkurt, nisëm ...

“Janë ritme që kërkojnë m asa. Të vetmet janë distancimi fizik dhe izolimi. Jemi në një realitet të ri. Realiteti i ri është ky: lokalet janë hapur por distancat duhet të ruhen. Kudo që shkojmë duhet të mbajmë maskë. Në mjediset e mbyllura qarkullon virusi. Bëhen 800-900 teste në 24 orë. Është e rëndësishme rritja e numrit të tyre. Më e rëndësishmja është izolimi i të infektuarve dhe kar antina e kontakteve të tij”, tha ajo.

Specialistja e ISHP-së Silva Bino: Janë testuar 58 raste të ...

Në fund, Bino apeloi që qytetarët të mos neglizhojnë sëmundjen, pasi ecuria e saj ndryshon nga një pacient në tjetrin.

“Kam një apel: Covid është sëmundje djal lëzore dhe tinzare. Sot isha vetë në Infektiv. Të mos i injorojmë ata njerëz që po e vu ajnë këtë sëmundje. Është sëmundje tepër djal lëzore që të merr jetën pa e kuptuar. Është një mesazh që më mirë të mbrohemi sesa t’u besojmë teorive kons pirative pa baza.

Silva Bino jep lajmin e keq: Këto dy javë presim rritje të numrit ...