Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Shqiptarëve u doli qumështi i nënës nga hundët në Kakavijë, Meta: Se ka fajin greku, por ky që e la…

Situatën kao tike të krijuar për ditë me rradhë në kufirin e Kakavijës më së shumti por edhe Kapshticës Presidenti Meta e ka quajtur si të pafa lshme. Përgjegjësia sipas tij është vetëm e qeverisë.

Albanian President Claims Country Avoided 'Soros Destabilisation ...

Ishte tërësisht e parandalueshme kjo situatë, tha Presidenti Meta në një konferencë për mediat këtë të hënë.

“Ditët e fundit jeni tron ditur nga situata e jashtezakonshme humanitare në Kakavijë, ku mijëra emigrantë e shtetas shqiptarë, fëmijë e të moshaur i lanë të bra ktisur e në kushte tejet të vështira.

Kam qenë e mbetem bashkëpunues me qeverinë për tu bërë pjesë e sensibilizimit e duke apeluar mbi përgjegjshmerine që secili duhet të marrë pët të kapërcyer se bashku e me sa më pak kosto situatën e pandemisë.

Situata në Kakavijë ka të bëjë vetëm me përgjegjësitë e paushtruara në kohën e duhur nga qeveria shqiptare ndaj shtetasve të saj.

Si shpesh herë, qeveria gjen justifikime duke drejtuar gishtin nga ana tjetër e kufirit.

Ndërkohë që është përgjegjesia e saj parësore te merret me shendetin e shtetasve te saj.

“Kerkoj ndjese ne emer te shtetit shqiptar per te gjithe qytetaret qe per dite te tera kaluan momente teper te veshtira ne pikat e kalimit kufitar me Greqine.

Jemi vend rekord për emigrantët ndaj të gjithë, e në mënyrë të vecantë kryeministri, ministrat e linjës, dhe strukturat kryesore duhet të ndjekin me përparësi lëvizjen e shtetasve tanë, të freskojnë informacionin për lëvizjen jashtë kufijve dhe të sigurojë tampon falas për emigrantët, një tampon prej 120 eurosh është i papërballueshëm, të subvencionojë tamponët dhe të marrë masat që situata të mos përsëritet në asnjë pikë të kalimit të kufirit”.

Albanian President to Parliament: Election Decrees Constitutional ...