Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Rasti që habiti gjithë botën/ Mjekët më në fund e zbulojnë përse gruaja nxirrte qumësht nga sqetullat dy ditë pas lindjes

Vëtem dy ditë pas lindjes, një grua në Portugali u tha mjekëve të saj se ajo kishte dhi mbje në sqetullën e saj të djathë.

Dhimbja Nën Sqetull - Nga Çfarë Shkaktohet dhe Kur Është Problematike -  AgroWeb

Kur mjekët e ekzaminuan gruan ata zbuluan një masë të rrumbullakët të fortë e cila çuditërisht lëshonte një lëng të bardhë kur shtypej sipas një raporti të ri nga New England Journal of Medicine.

Autorët e punimit, Dr Cristiana Marinho-Soares dhe Dr Maria Pulido-Valente, të dy nga Spitali de Santa Maria në Lisbonë, Portugali, kuptuan se ky shkarkim ishte qumështi i gjirit.

Nëna u diagnostikua me polimasti, “një gjendje në të cilën indet ndihmëse të gjirit zhvillohen përgjatë ish kurrizit të qumështit embrional” siç shpjeguan mjekët.

Ky ind shtesë rritet si rezultat i zhvillimit embrional – shpesh në rajonin e sqetullës – kur qelizat që bëhen gjëndra të qumështit formojnë një vijë nga sqetulla në ijë.

Zakonisht kjo “kreshtë e qumështit” ose “vija e qumështit” zhduket ndërsa fetusi zhvillohet, por ndonjëherë mbetet dhe indet e gjirit shtesë formohen në këto vende në trup.

Në disa raste, indi shtesë i gjirit mund të shfaqet me thithka mbinumërore, por edhe në rastet kur nuk ka thith, atëherë mund të jetë e mundur të ekspirohet qumështi nga indi.

Siç është raportuar nga Live Science, një punim kërkimor i botuar në revistën Mayo Clinical Proceedings në 1999 përshkroi një nënë 18-vjeçare e cila ishte në gjendje të pomponte qumësht nga indet e gjirit në sqetull në mënyrë që të lehtësonte dhimbjen.

Mjekët kuptojnë pse gruaja nxirrte qumësht nga - Syri | Lajmi i fundit