Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Profesori i njohur : Rrini të qetë, cdo gjë do të shkoj mirë, ja edhe sa ditë na duhet që virusi të shkoj në zero dhe ne të vazhdojmë jetën normale

Profesor Isaac Ben Izrael Matematicieni kreu i programit të Studimeve të Sigurisë në Universitetin e Tel Aviv dhe kryetari i Këshillit Kombëtar për Kërkim dhe Zhvillim ka bere nje deklarate ndryshe nga te tjeret.

Ai thotë se numri i rasteve të reja të virusit arrin kulmin pas rreth 40 ditësh dhe nis e bie vetë duke shkuar në zero pas 70 ditësh, pa marrë parasysh se cilën pjesë të globit godet dhe pavarësisht faktit nëse vendet i mbyllin ekonomitë e tyre ose jo.

Ndaj rrini te qete sepse cdo gje do te shkoje mire dhe cdo gje do qetesohet.

“Unë kërkoj me forcë që të mos lejohen matematikanët – të cilët nuk dinë asgjë rreth biologjisë –që të përcaktojnë se kur duhet ta heqim bll. okimin”, u shpreh Barbash.

Ndaj duhete te presim dhe te bejme durim deri sa kjo gjendje te largohet ne kemi bere gjysmen e rruges dhe shpresojme se ne muajt ne vazhdim do qetesohet dhe ne do ktehemi perseri sic kemi qene ndaj duhet durim dhe kjo do kaloje.

Leave a Reply