Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Çfarë DONIN në Kosovë se është tokë e lirë? Kërkohen përgjigje urgjente pse trupat serb u futën

Ish-kryetari i Kamenicës, Shaip Surdulli ka publikuar pamje të reja ku shihen xhand armëria serbe duke hyrë në territorin e Republikës së Kosovës.

Përmes një postimi në Facebook, Surdulli ka bërë apel tek institucionet e Kosovës dhe KFOR-in, që të ndërmarrin masa që këto veprime të mos përsëriten.

Sipas tij kjo ka ndikuar shumë në popullatën e kësaj zone, duke bërë që edhe qytetarën e zonës kuf itare të shp ërngulen nga aty.

“Sot, më 07.08.2020, rreth ores 18,05 një kolonë e us htrisë së Serbisë të shoqëruar me disa qenë përsëri erdhën nga mali e anës së Serbisë kaluan nëpër rrugën e lagjës tonë të Bernjashëve dhe ranë teposht ende më fellë të territorit të Republikës së Kosovës.

Ish-kryetari i Kamenicës sot para gjykatës | Gazeta Fjala

Ky veprim i hyrjes së ush trisë serbe ne këtë pjesë të territorit të Kosovës me keqardhje po vazhdon edhe pas 20 viteve të ç lirimit jo të plotë të Kosovës.

Apelojmë te KFOR-i si dhe institucionet e Kosovës të marrin masa adekuate që mos të përsëriten këto veprime të ushtrisë serbe, sepse ka ndikuar dhe po ndikon përveç në shqetësimin po ashtu edhe në shpërnguljen e qytetarëve të zonës kufitare të Karaçevës”, shkruan Surdulli.

Shaip Surdulli padit për shpifje kandidaten e Vetëvendosjes për ...