Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Pamje nga Meka/ Lutja për shëndet e të mira: Shëndet të kenë të gjithë dhe vetëm begati!

Vitin e kaluar Xhamia e Madhe e Mekës ishte e zbrazur dhe muslimanët celebruan tLutje izoluar, ndërsa këtë vit Meka ishte shënuar për ruajtjen e distancës mes besimtarëve para Kabës – vendit më të shenjtë të fesë islame.

30 ditët e agjerimit do të shënojnë kohën kur libri i Kuranit iu dha profetit Muhamed.

Çdo mbrëmje pas perëndimit të diellit besimtarët muslimanë do të ulen për të thyer agjërimin së bashku, me ushqim dhe me lutje, edhe pse sivjet masat e kufizimeve të pandemisë do të mbeten në fuqi.