Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Pamje apokaliptike nga vendi ku po ndodh e keqja e madhe/ Reshjet e shiu kanë marrë para çdo gjë, raportohet për mbi 150 jetë të humbura

Përmbytjet rekord kanë shkaktuar dëme të mëdha në të gjithë rajonin e Sahelit në javët e fundit, duke lënë dhjetra të vd ekur dhe dhjetëra mijëra të pastrehë nga Sudani në Senegal.

Shiu rrafshon kontinentin e Afrikës, raportohen qindra të vdekur

Sudani ka qenë vendi më i god itur , me të paktën 102 persona të vd ekur dhe dhjetëra mijëra shtëpi të shka tërruara ose të dëmtuara, sipas ministrisë së brendshme.

Autoritetet kanë shpallur një gjendje të jashtëzakonshme tre-mujore dhe qeveria ka caktuar më shumë se 150 milion paund sudanez (2.73 milion dollarë amerikanë) për të ndihmuar vikt imat e përmbytjes.

Në Niger , më shumë se 60 janë të vde kur janë regjistruar nga përmbytjet dhe shumë zona janë zhvendosur

Ekspertët thonë se shpyllëzimi përgjatë brigjeve të lumenjve ka bërë që përmbytjet të përkeqësohen në të gjithë rajonin e Sahelit dhe në të gjithë botën. Pyjet parandalojnë gërr yerjen e tokës dhe veprojnë si një mbr ojtës kundër përmbytjeve, ndërsa toka djerrë është më pak e aftë të mbajë ujë nga shirat e mëdha.

Image