Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Orët e zeza për Gjermaninë nuk kanë fund/ Rritet bilanci i jetëve të humbura, pamjet të rrëqethin

Ministri i Brendshëm gjerman Horst Seehofer hodhi poshtë kritikat se qeveria nuk kishte arritur të paralajmëronte njerëzit për për mby tjet e javës së kaluar.

Gjermani: Më shumë se 100 të vdekur nga përmbytjet | Gjermania | DW | 16.07.2021

Por Michael Theurer, një anëtar i vjetër i opozitës Demokratët e Lirë tha në një intervistë me agjencinë e lajmeve “DPA” se numri i lartë i të vde kurve zbuloi një dështim sistematik të qeverisë pasi popullsia nuk ishte paralajmëruar sa duhet.

Seehofer deklaroi se Shërbimi gjerman i Motit lëshoi paralajmërime për 16 shtetet e Gjermanisë dhe autoritetet lokale duhet të kishin marrë masat. Kata strofa më e madhe natyrore ka sh kaktuar rreth 200 vi kt ima, bilanci më i rëndë në gjashtë dekadat e fundit.

Pë rmbytjet kanë shkatërruar një pjesë të madhe të Evropës Perëndimore që nga e mërkura e kaluar, me shtetet gjermane të Rhineland Palatinate dhe North Rhine-Ëestphalia, si dhe pjesë të Belgjikës dhe Austrisë, midis vendeve më të god itura.
Shtete të tëra mbetën pa energji elektrike. Banorët u bllokuan në shtëpitë e tyre nga përmbytjet e mëdha dhe një numër shtëpish u shembën, duke shkaktuar dëme kolosale materiale. Deri më tani raportohet për 200 jetë të humbura.

Gjermani: Më shumë se 100 të vdekur nga përmbytjet | Gjermania | DW | 16.07.2021