Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

O Zot i madh ç’qe kjo! Shuhet një familje e tërë prej një gabimi që bënë me patatet

Patatet mund ët jenë një ushqim i shijshëm që mund të përdoren për receta të panumërta e të shijshme. Për fat të ke q, në disa raste kjo mund të jetë fa tale. Nëse keni patate në shtëpinë tuaj te ngelura prej kohesh beni mir ti hidhni.8-vjeçarja Maria Chelysheva nga Rusia u bë jetimë në vitin 2014 për shkak të grumbullit të patateve të vjetra që familja e saj la të kalbet në bodrum. Kur babai i saj shkoi në bodrum për të marrë disa patate, ai ku rrë nuk u kthye. Nëna e Marisë pastaj shkoi në bodrum për ta gjetur atë, por ajo ku rrë nuk u kthye.

E njëjta gjë ndodhi me vëllain e Marisë, dhe më në fund me gjyshen e saj. Gjyshja e Marisë kishte kërkuar më parë fqinjët për ndihmë, por kur fqinjët erdhën, gruaja ishte tashmë e vetme në bodrum dhe pësoi të njëjtin fat të tm errshëm si pjesa tjetër e familjes, përveç Marisë.

Është e rëndësishme të mbani mend se patatet përmbajnë glikoalkaloide, një përbërje kimike që gjendet edhe në bimë he lmuese. Përqendrimi i glikoalkaloideve i ben ato të lëshojnë gazra to ksike të rre zikshme. Ekspozimi ndaj këtij kombinimi vde kjeprurës vrau familjen e Marisë.Edhe Maria ishte gati për v dekje kur ajo po kërkonte familjen e saj. Për fat të mirë, gazi u shpërnda pak, sepse nëna e saj e la derën hapur.

Ajo që ndodhi me familjen e Marisë është e t merrshme , por shpresojmë që tregimi i tyre do të shërbejë si një paralajmërim për të tjerët për rr eziqet e patateve të kalbura.