Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

O Zot i madh çfarë kanë hequr kështu/ Ja çfarë kanë lënë pas në Gjermani rreshjet e dendura të shiut

Kancelarja gjermane Angela Merkel ka vizituar qytetin e shk atërruar të Bad Münstereifel dhe premtoi ndihmë qeveritare brenda ditësh, pas asaj që ajo e përshkroi si përmb ytjet më të këqija të zonës në 700 vjet.

“E vetmja gjë që i jep një farë ngushëllimi është solidariteti i madh,” u tha ajo banorëve të go ditur, shumë prej të cilëve mbetën të pastrehë. Shumë donacione dhe ekipe ndihmash kanë mbërritur nga pjesë të tjera të Gjermanisë, raporton BBC.

Kancelarja Merkel paralajmëroi se riparimi i infrastrukturës së shkat ërruar – tubacionet e ujit, linjat telefonike dhe shtyllat, rrugët, linjat hekurudhore, urat – do të zgjasë si proces shumë muaj. Në pushtet që nga viti 2005, ajo nuk do të kandidojë përsëri në zgjedhjet e shtatorit.

“Tualeti nuk mund të shpëlahet. Asgjë nuk funksionon. Ju nuk mund të bëni dush. Unë jam gati 80 vjeç dhe nuk kam provuar ku rrë diçka të tillë.”