Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Nuk ka qetësi/ Uji në këtë vend po merr para çdo gjë, raportohet se ka jetë të humbura

Uragani Ida u for cua në stuhinë e Kategorisë 4 me erëra që arrinin 240 km / orë. Kjo u raportua nga Qendra Kombëtare e Shteteve të Bashkuara për Uraganet.

“Uragani Ida ka zbritur në shtetin amerikan të Luizianës, me erëra me shpejtësi 240 km/orë dhe një stuhi potencialisht “ka tastrofike”, njoftoi Qendra Kombëtare e Uraganëve (NHC). Mijëra njerëz kanë ikur. Ata që qëndruan janë këshilluar të strehohen në vend derisa të kalojë stuhia.

Aeroporti i New Orleans ka anuluar të gjitha fluturimet e nisura dhe të mbërritjes për sot, në funksion të mbërritjes së uraganit Ida, që është afruar në brigjet e Luizianës si një kategori 4 dhe në orët e ardhshme, pritet të jetë më i rre zikshëm.

Guvernatori i Luiziana tha se kjo që po ndodh është një sfidë që do të vërë në provë sistemin. Ndërsa shtoi se kemi bërë dhe jemi të përgatitur për aq sa mund të jemi.