Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

”Nuk i hapi üshtria ruse hapi värre masive në Bucha”/ Pamjet e marra nga Amerika tregojnë të kundërtën: S’e bëri vetë Ukraina

Imazhet satelitore që tregojnë trupa të vd ekur të rreshtuar në rrugët e Bucha javë më parë duket se kanë hedhur poshtë pretendimet ruse se ata ishin vendosur atje pasi trupat e tyre u larguan nga qyteti ukrainas.

Autoritetet në Ukrainë thanë se trupat e të paktën 410 civilëve janë gjetur në zona jashtë Kievit – veçanërisht në qytetin e Bucha – pas tërheqjes së javës së kaluar të trupave ruse.

Imazhet e tm errshme tregojnë shumë civilë me duar të lidhura, plagë me a rmë zja rri nga një distancë e afërt dhe shenja to rture.

Një numër në rritje i liderëve botërorë kanë shprehur zemërim dhe kanë bërë thirrje për sanksione më të ashpra kundër Moskës.

Ministri i Jashtëm rus Sergey Lavrov hodhi poshtë a kuzat se trupat ruse kryen mizo ritë si një “pro vokim të insk enuar”, por ende nuk ka dhënë “provat empirike” që ai thotë se vërtetojnë se ata nuk janë përgjegjës.

Ndërkohë, Ministria ruse e Mbrojtjes lëshoi ​​një deklaratë të gjatë ku tha se asnjë civil nuk kishte pësuar dh unë nga trupat ruse dhe se imazhet ishin të inskenuara.

Megjithatë, analiza e imazheve satelitore nga New York Times dhe e imazheve të lëvizshme dhe të palëvizshme nga kontrolluesit e fakteve në BBC kundërshtojnë mohimin e Rusisë.