Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Nuk do ketë më dasma të mëdha shqiptare, vendosen kufizimet/ Ja sa veta mund të keni të ftuar

Qeveria e Kosovës sot ka marrë vendimin e ri lidhur me ma sat kundër Covid-19. Sipas këtij vendimi, lejohet mbajtja e dasmave dhe ahengjeve familjare, por vetëm me 10 persona.

Vjen lajm i fundit, a do ketë dasma këtë verë? - Bota Sot

Ndalohen të gjitha grumbullimet me rr ezikshmëri të lartë të shpërndarjes së infeksionit me më shume se 10 persona (mbledhjet, seminaret, trajnimet, dasma, ahengje familjare, homazhe, e të ngjashme). Përjashtimisht, mbajtja e pamjes ndalohet.

Përjashtim nga pika 21, bëjnë mbledhjet e Kuvendit të Kosovës, mbledhjet e Qeverisë, apo mbledhjet me interes të veçantë publik. Lejohen funarelet vetëm me pjesëmarrje të familjes së ngushtë.

Vendimi hyn në fuqi nga data 7 prill deri më 18 prill.

Dasma Archives - Korrespodenti