Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Një nga Parodistët e Vlorës mbush 74 vjeç sot: I urojmë të mira dhe shëndet!

Aktori i madh Mane Lumani, një legjendë e humorit shqiptar, pjesë e 4 parodistëve të Vlorës feston ditën e sotme 74 vjetorin e lindjes.

Parodistet e Vlores...ne bingo... - YouTube

Gazetari vlonjat Ergys Alushi me anë të një postimi ka treguar një histori nga fillimet e karrierës së aktorit, i cili e nisi si artist amator në vitin 1965 në Estradën e Marinës në Durrës dhe u ngjit si profesionist në Estradën e Vlorës në vitin 1981.

Alushi tregon se kur aktorja Meliha Ferra e kishte parë për herë të parë Mane Lumanin, i kishte thënë Leka Krutës, një prej themeluesve të Estradës së Vlorës se për çfarë e kishin marrë atë hunderr, duke iu referuar Mane Lumanit.

Sipas gazetarit, parodisti u bë një nga “hunderrët” më të famshën në Shqipëri, që do të ngjitej shumë herë në skenë dhe do të bëntë për vete të gjithë shqiptarët me batutat e tij.

Al Pazar - Parodistet e Vlores - YouTube