Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Në këto vende shkoni sa më pak të mundeni/ Aty mundësia për t’u infektuar me Covid-19 është shumë e madhe

Infektimet nga Covid-19 vijojnë të shënojnë shifra të larta në të gjithë botën. Ndonëse disa vende kanë shtrënguar masat anti-Covid, kjo gjë ende nuk ka sjellë ndonjë përmirësim shumë të ndjeshëm të situatës epidemike.

Doktor Sanjay Gupta, renditi pesë vende ku ka më shumë gjasa të transmetohet koronaviriusi

Objekte fetar

Ndonëse shumë ndërtesa fetare nuk kanë pësuar kufizime nga autoritetet kompetente, duhet të keni kujdes kur i vizitoni, sepse për shkak të fluksit të madh të njerëzve, virusi transmetohet lehtësisht në këto vende.

Hotel

Qëndrimi në shtëpi është mënyra më e mirë për të mbrojtur veten dhe të tjerët nga COVID-19.Është e qartë se hotelet janë vende të rrezikshme për përhapjen e koronavirusit për shkak të fluksit të njerëzve.

Klubet

Dr Anthony Fauci, një ekspert amerikan i sëmundjeve infektive dhe drejtor i Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive, tha se: “Ne duhet të marrim vërtet seriozisht mbajtjen e maskave gjatë gjithë kohës dhe shmangien e tubimeve në klube.”

Kafenetë

Në qytetet në të gjithë botën, shpërthimi i koronavirusit lidhet me frekuentimin në restorante, kafene dhe palestra. Tani, një model i ri që përdor të dhënat e telefonit celular për të hartuar lëvizjet e njerëzve sugjeron që këto faqe mund të jenë përgjegjëse për shumicën e infeksioneve në qytetet amerikane. Një ekip shkencëtarësh përdorën modelin për të simuluar skenarë të ndryshëm, dhe ata zbuluan se hapja e një restoranti me kapacitet të plotë çoi në rritjen më të madhe të infeksioneve.

Restorante

Një mënyrë e zakonshme se si mund të infektoheni nga koronavirusi është edhe frekuentimi i restoranteve. Sigurisht, ju duhet të hiqni maskën për të ngrënë. Kjo është arsyeja pse restorantet janë kaq problematike.