Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Në këtë vend i çojnë djemtë të mësojnë si bëhen punët e shtëpisë: Nuk janë vetëm për vajzat dhe gratë!

Të gjithë duhet të bëjnë pjesën e tyre të punëve të shtëpisë dhe duhet të dinë të kryejnë aftësitë thelbësore të jetës.

Sidoqoftë, në disa pjesë të botës, punët e shtëpisë shihen ende si diçka që duhet ta bëjnë vetëm gratë, duke lënë disa burra të paaftë për t’i bërë ato kur është e nevojshme.

Një shkollë në Vigo, Spanjë, e quajtur Colegio Montecastelo, po lufton për barazinë gjinore me një program që u mëson djemve dhe burrave të rinj aftësitë thelbësore të jetës, duke përfshirë pastrimin, gatimin, madje dhe qepjen.