Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Momentete të zeza dhe trishtim i madh për Turqinë/ Shtohet numri i jetëve të humbura nga tërmeti

Vijon të rën dohet bi lanci i të vd ekurve nga tërmeti i së premtes në rajonin e Egjeut të Turqisë.

Sipas asaj që raportojnë mediat turke, përmes Autoritetit të Menaxhimit të F atk eqësive dhe Emergjencave numri i të vd ekurve ka shkuar në 69. Mes vik tima është raportuar edhe për 3 shtetas shqiptarë nga Kosova.

Që nga ora 7 e pasdites me kohën lokale (16:00 orën tonë) të dielën, rreth 987 pas tronditje, me 43 prej tyre me madhësi 4 ballë kanë goditur zonën që nga ajo kohë. Ndërkohë 949 njerëz janë pla gosur, ndërsa 729 prej tyre janë larguar nga spitalet, 220 njerëz ende nën trajtim.

Tërmeti në Turqi, reagon politika shqiptare: I jemi pranë popullit turk! –  RTSH-Radio Televizioni Shqiptar