Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Mësuesi i dhuron veshkën nxënësit 12-vjeçar

Një nxënës në klasën e gjashtë në Gjeorgji ka pranuar një dhuratë “të pabesueshme” nga mësuesi i tij i teknologjisë të martën: një veshkë.

William Wilkinson, një mësues në Akademinë e Krishterë të Grace në Powder Springs, po shërben si donator i gjallë për studentin e tij, Kaden Koebcke, njoftoi të hënën Fox 5.

Transplantimi i parë i veshkave 12-vjeçar – i kryer kur ai ishte pesë vjeç, me dhuratën e babait të tij – nuk ka punuar.

“U kthye keq dhe ajo duhej të hiqej brenda pesë ditëve dhe ajo nuk kishte shkuar siç kishin planifikuar”, tha Koebcke, i cili u diagnostikua me sëmundje të veshkave në moshën dyvjeçare.

Familja e Koebcke kërkoi ndihmë nëpërmjet një faqe në Facebook të quajtur Kaden’s Kidney Search .

“Me situatën e tij të veçantë, ai nuk mund të marrë veshkë nga një donator i vd.ekur, kështu që ai ka nevojë për një dhurues të veshkave të gjalla”, shpjegon faqja.

Nëna e Koebcke, Cami, nuk do ta harrojë kurrë ditën që Wilkinson vizitoi shtëpinë e tyre për të zbuluar se kishte gjetur një donator të veshkës.

Donator i veshkës ishte mësuesi i tij, dhe ai të martën do t’i nënshtrohet operacionit.

Leave a Reply