Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Merkel po qan nga Amerika/ Pamjet që vinë nga Gjermani të prekin zemrën, bilanci i jetëve të humbura është rritur shumë

Një bilanc dra matik i cili pritet të rritet , është regjistruar në Gjermani si pa sojë e pë rmbytjeve katast rofike që vendi ka parë ndonjëherë.

Përmbytjet në Gjermani – 42 të vdekur dhe shumë të humbur

Deri më tani autoritetet thonë se janë konfirmuar 93 vik tima dhe më shumë se 1500 njerëz rezultojnë të zhd ukur. Landet gjermane Rajnland Falc dhe Nordrajn Vesthalen janë më të go diturat, por Belgjika dhe Holanda janë prekur gjithashtu keq, ndërsa përm bytje ka edhe në Luksemburg dhe Zvicër.

Autoritetet belge kanë raportuar për së paku 12 persona të vd ekur. Ndërkohë në operacionet e kërkim shpëtimit janë duke marrë pjesë rreth 15,000 policë, ushtarë dhe punonjës të shërbimit të urgjencë.

Helikopterët kanë nxjerrë banorët e bll okuar nga majat e çative, ndërsa tanket po pastrojnë rrugët nga pemët dhe mbeturinat e rëna.

Ekspertët thonë se ndryshimi i klimës pritet të rrisë frekuencën e ngjarjeve ekstreme të motit, por lidhja e çdo ngjarjeje të vetme me ngrohjen globale është e ndërlikuar.