Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Media e njohur shkruan për Shqipërinë: Aty situata është e vështirë, 120 vatra zjàrri janë aktive

CNN i ka kushtuar një artikull situatës së zja rreve në Rajonin e Ballkanit dhe Evropë. Në artikullin e tij, CNN shkruan se situata nga zj arret në këto rajone është e rëndë dhe se dëm et janë të pallogaritshme, duke përmendur kështu zonat më të prekura nga zjarret siç janë Turqia, Italia, Maqedonia e Veriut dhe Greqia.

13 vatra zjarri në Shqipëri, kjo është situata - Periskopi

Por CNN ka shkruar edhe për zj arret në Shqipëri dhe në qarkun e Vlorës, ku është situata më kritike. Mediumi shkruan se në Shqipëri janë aktiv 120 zj arri. Më tej në artikull shkruhet edhe për ndihmat që po vijnë nga shtetet evropiane për vendet që janë përfshirë nga flakët.

Pjesë nga artikulli:

Komisioni Evropian tha se po punonte gjatë gjithë kohës për të mobilizuar mbështetjen për operacionet e shuarjes së zjarrit në vendet më të god itura. Dy aeroplanë zjarrfikës po dërgohen të mërkurën nga Franca në zonat e prekura në Itali, dhe dy avionë zjarrfikës nga Qipro po mbështesin Greqinë. Hollanda dhe Republika Çeke po dërgojnë helikopterë në Shqipëri, dhe Sllovenia po vendos 45 zjar rfikës në Maqedoninë e Veriut.