Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Lajm i zi! Bie zjärr në spitalin Covid-19, raportohet për 9 jetë të humbura

Përsëriten historitë tra gjike me spitalet e kovid-it. Në Bukuresht të Rumanisë, një spital Covid është përfshirë nga z jarri, ku kanë ngelur të vd ekur 9 persona. Zjarri shpërt heu në kujdesin intensiv të spitalit ku po trajtoheshin pacientët me Covid dhe ky është zjarri i tretë më vde kje prurës në spitale në vend në më pak se një vit, sipas Reuters.

Zjar rfikësit e shuan zjarrin në spitalin në qytetin lindor të Konstancës rreth orës 07: 55 duke sjellë ekipe shtesë nga qarqet aty pranë.

Pamjet e marra tregojnë pacientët që hidheshin nga dritaret për të shpëtuar veten nga flakët dhe zjarrfikësit që transportonin njerëzit.

Ministri i Përkohshëm i Shëndetësisë Cseke Attila tha se 113 pacientë ishin në spital në kohën e zjarrit, përfshirë 10 në njësinë e kujdesit intensiv. Ekipet e urgjencës kanë evakuuar mbi 50 pacientë deri më tani dhe i transferuar në spitale të tjera.