Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Lajm i keq! Nuk është vetëm Ukraina, një tjetër vend ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme nga Rusia

Situata mes Ukrainës dhe Rusisë vazhdojnë të mbeten të tensionuar, v ikt imat dhe të lë ndua rit vazhdojnë të shtohen në numër.

Presidentja e Moldavisë Maia Sandu tha të enjten se parlamentit do t’i kërkohet të shpallë një gjendje të jashtëzakonshme për shkak të lu ft ës së grumbullimit në Ukrainë, duke shtuar se vendi ishte “në gatishmëri” dhe gati për të pritur refugjatët nga Ukraina.

U kërkoj qytetarëve moldavë që po vizitojnë ose qëndrojnë në Ukrainë të kthehen në shtëpi. Të gjitha pikat kufitare janë të hapura dhe me staf shtesë. Disa fluturime nga Ukraina u ulën në [kryeqytetin moldav] Kishinau sot. Ne do të kujdesemi për këta njerëz”, tha Sandu.

Forcat ruse kryen su lme të shumta në Ukrainë të enjten në atë që SHBA e përshkruan si një p ushtim në shkallë të plotë.