Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Lajm i fundit/ Zyrtare, bëhen publike masat e reja që janë vendosur në Shqipëri që ngga kjo orë nuk lejohet më lëvizja

Duke filluar nga dita e mërkurë, 11 nëntor, do të kufi zohet lëvizja e njerëzve dhe automjeteve nga ora 22:00 -06:00.

Koronavirus, shkon në 6 numri i viktimave në Shqipëri, vdes 71-vjeçarja –  A2 CNN

Në të njëjtin orar do të mbyllen dhe baret dhe restorantet me përjashtim të shërbimit delivery.

Masat e reja u njoftuan nga Komitetit Teknik i Ekspertëve dhe do të jenë të vlefshme për tre javët e ardhshme.

“Kufizimi i lëvizjes nga ora 22:00 – 06:00 në të gjithë vendin, me përjashtim të lëvizjes për motive pune, emergjenca shëndetësore apo nevoja të domosdoshme. Ndalohen aktivitetet e bareve – restoranteve nga ora 22:00 – 06:00 (përvec shërbimit delivery).

Drejtuesja e Komitetit Teknik tha se për administratën publike rekomandohet puna nga shtëpia, në zbatim të protokolleve të sigurisë.

“Smart-working për administratën publike (sipas specifikës së sektorit) në zbatim të protokolleve të sigurisë. Përjashtim bëjne strukurat ofruese të shërbimeve duke zbatuar protokollet e sigurisë”.

Kryetarja e Komitetit Mira Rakacolli tha se këto masa do të hyjnë në fuqi ditën e mërkurë në 11 Nëntor dhe do të zgjasin deri në 3 javë.

Masat do të rishikohen çdo javë në varësi të situatës dhe dinamikës së ngjarjeve.

4 raste të reja me koronavirus në Shqipëri, shkon në 6 numri i të prekurve  – A2 CNN