Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Kundër Ukrainës del edhe ky vend/ Ka refuzuar: Po ne nuk do i vëmë sanksione Rusisë dhe do i shesim ärmë

Kryeministri hungarez, Viktor Orban ka refuzuar apelin e presidentit ukrainas Volodymyr Zelensky për ar më dhe sanksione më të ashpra kundër Rusisë.

Orban hodhi poshtë kërkesat e Zelenskyt në Këshillin Evropian, pasi sipas tij kërkesat e Ukrainës bien ndesh me interesat e Hungarisë.

“Hungaria dëshiron të qëndrojë jashtë kësaj lu fte, kështu që nuk do të lejoj transferimin e ar mëve në Ukrainë,” tha ai.

Orban thotë se pakica etnike-hungareze në perëndim të Ukrainës do të kë rcënohej nëse Hungaria dërgonte a rmë në Kiev.

Hungaria, si vend anëtare e BE-së dhe NATO-s, ka refuzuar të dërgojë ndihmë us htarake në Kiev, si dhe të lejojë kalimin e tyre në përmjetit territorit të saj.