Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

”Ku është mami?”/ Nëna e katër fëmijëve dha shpirt mes rrugës në Kroaci, del dëshmia rrëqethëse: Mori autobusin për më lirë

Të dë rrmuar, me l ot në sy, por me pak fije shprese nëë fytyrë, kështu duken rreth 30 anëtarët e familjeve dhe të afërmit e udhëtarëve të pl a gosur në autobusin e vd e kjes para Spitalit të Përgjithshëm në Slavonski Brod.

Të tjerë do të duhet të kalojnë momente tepër të vështira, pasi të identifikojnë t rupat e të dashurve të tyre.

Sipas medias kroate, njëri prej tyre është Arif Kikaj, i cili mbërriti nga Peja pasi u informua se vajza e tij 37-vjeçare Alinda Iprijaj mbeti e v r a rë në ak side nt.

Ajo kishte katër nga pesë fëmijët e saj në autobus, por asnjëri nga ta nuk u l ëndua.

Kur e përmend të bijën e vd e kur, mes dy syve të tij të përl otur, një buzëqeshje e zbehtë i shpëton. Dhëndri i tij, burri i Alindës, Can Iprijaj, ndodhet i ulur në një mur betoni dhe ngul sytë nëq qiell.

“Kam punuar për 10 vjet në Rijeka dhe 30 vjet më parë kam shkuar në Gjermani. Unë u ktheva në Kosovë dhe fëmijët e mi, Alinda dhe dy djem të tjerë, qëndruan në Shtutgart. Ajo ka punuar atje si infermiere. Ajo shkoi tek me pushime. Ata po mendonin të shkonin me aeroplan për në Prishtinë, por përsëri vendosën të merrnin autobusin më lirë. Ishte një t r agj edi e madhe për ne”, na tregon Arifi me lot, duke shtuar se do ta va r r osë atë në Kosovë.

Fëmijët që arritën të shpëtonin janë të moshës 14, 12, 9 dhe 7 vjeç.

“Babi, ku është mami?”, thanë ata, pasi panë babanë e tyre. Ata planifikojnë t’i marrin fëmijët në Kosovë dhe pas disa ditësh pasi të v a r r osin nënën e tyre atje do të kthehen në Gjermani.

Një tjetër familjar i prekur nga kjo tr a g j edi është Agron Halilaj arriti nga Mynihu. Vajza e tij, Flamenda 22 vjeç dhe mbesa e tij, vajza e motrës së tij Ernisa Ragonaj, ishin në autobus. Të dyja kaluan vetëm me dë m time të lehta.