Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Kjo shtëpi e madhe kushton shumë pak, por ja përse askush nuk mund ta blejë

Një rezidencë e bra ktisur që dikur përdorej si azil pas Luf tës së Dytë Botërore tani është në treg për 1.5 milion £ pas një rënie çmimi prej 1 milion £.

Kjo shtëpi gjigande që ndodhet në Ruthin, Uellsin e Veriut, është e rrethuar nga 23 hektarë tokë dhe përmban një shkallë lisi të gdhendur, arkitekturë gotike dhe një zonë kopshti me mure të larta. Ndërtesa historike daton në Shekullin e 16 -të kur ishte shtëpia e familjes së pasur Salesbury.

Në vitin 1937, ajo u hap si azil për 87 pacientë nga Spitali Psikiatrik i Qarkut të Uellsit të Veriut për të ofruar ndihmë për Azilin aty pranë të mbipopulluar para se të mbyllej përgjithmonë në 1989.

Megjithatë vitet e fundit prona është bërë e njohur për reputacionin e saj drithërues, me gjuetarët e fantazmave që pretendojnë se janë s ulm uar nga shpirtrat dem onikë që fshihen brenda.