Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Kjo recetë popullore e gjysheve me hudhra ju shëron nga artriti: Ja si ta bëni dhe përdorni

Duhet përgatitur me kujdes, në mënyrë që të japë rezultatet e kërkuara. Mbani mend, kjo është një recetë që duhet ndjekur me përpikmëri.

Çfarë Ndodh Nëse Hani Hudhër Me Stomak Bosh - AgroWeb

Dëgjojmë shumë kura apo ushqime shëruese, por jo aq shumë për mjekime të lashta për artritin, apo se si është trajtuar artriti në kohët e lashta. A kanë pasur ata kura apo trajtime për të cilat ne thjesht nuk jemi në dijeni? Më poshtë jepet ek zaminimi i një trajtimi tibetian për artritin dhe zbuloni pse hudhra ka kaq shumë benefite.

ÇFARË JU DUHET:

· 350 GRAMË HUDHËR TË FRESKËT TË QËRUAR

· 200 ML ALKOOL

· 40% VODKA/ RUM OSE KONJAK

· NJË KAVANOZ

PROCEDURA:

-Qëroni hudhrën

-Copëtoni hudhrën në copa të vogla

-Vendosni copat në kavanoz (sigurohuni që të jetë i pastër)

-Derdhni alkool

-Mbylleni dhe shkundeni kavanozin

-Vendoseni kavanozin në një vend të errët dhe të ftohtë

-Shkundeni kavanozin çdo ditë, për 10 ditë me rradhë

-Merrni përmbajtjen nëpërmjet një qeseje, mundësisht në një shishe të errët qelqi.

-Filtrojeni në shishe të vogla dhe ruajeni në një vend të errët dhe të ftohtë

Duhet përgatitur me kujdes, në mënyrë që të japë rezultatet e kërkuara. Mbani mend, kjo është një recetë kështu që ndiqeni me përpikmëri.

PËRGATITJA DHE KËSHILLA

-Për këtë recetë mund të përdoren 10 thelbinj hudhër të plotë për të marrë rreth 350 g hudhër. Pesha e hudhrës së paqëruar ishte 450 g. Më pas hudhrat pastrohen dhe qërohen me kujdes. Pritini copat e hudhrës diku te 3-5 mm. Përpiquni mos ta shtrydhni shumë hudhrën, pasi na duhet lëngu shërues që ajo përmban. Pjesët duhet të rregullta.

RUAJTJA

Në momentin që 10 ditët mbarojnë ju mund të hiqni kapakun dhe tendosni përzierjen nëpërmjet një qeseje. Trajtimi me hudhër është i thjeshtë për t’u tendosur, pasi hudhra qëndron pak a shumë solide.

Kjo përzierje nuk është dhe aq e trashë, kështu që pas marrjes me qese vendoseni në një enë qelqi në vend të errët. Rekomandohet përdorimi i dorezave kur shtrydhni masën e përgatitur. Ka një erë të fortë dhe pasi është zhytur në alkool.

Hudhra – Mjekësia Bimore Arabe