Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Kjo është historia e trishtë e dy motrave shqiptare që notuan 12 orë për t’ shpëtuar Enver Hoxhës, ja ku janë sot

Re.gjimi di.ktat.orial i vendosur në Shqipëri nga Enver Hoxha ka qenë një ndër re.gjimet më të eg.ra, që ka njohur historia botërore. Gjatë këtij regjimi shumë persona të pafajshëm hu.m.bën je.të.n edhe sepse nuk kishin as më të voglin faj.

Isabela Islami (Çoçoli) dhe Zamira Islami (Eduards), motrat që punuan për  “Zërin e Amerikës”, dy motrat kundër Enverit | Gazeta Malesia

E disa u arr.ati.sën nga vendi i tyre për t’i shpëtuar re.gjimit të Hoxhës. E tillë është edhe historia e dy motrave , të cilat u arr.at.isën. Ato notuan për 12 orë vetëm e vetëm që të largoheshin nga vendi.

Sot Zamira dhe Isabela Islami janë dy qytetare amerikane. Bashkë me to ishte edhe vëllai i tyre Klementi. Në gushtin e vitit 1984 ata u nisën nga Ksamili për në Korfuz. I vëllai i tyre humbi dhe nuk dihet se ku është, as sot.

Kurse dy motrat shp.ëtuan vetëm sepse pranë tyre kaloi një jaht italian.

Në atë vit arr.ati.sja e e gux.imshme e Zamirës dhe Isabelës bëri bu.jë në shumë media ndërkombëtare.

Nexhmije Hoxha, 'Lady Macbeth' of Albania, Dies at 99 - The New York Times