Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Keni apo nuk keni lekë shqiptar, kësaj kompanie greke do i jepen 44 milionë euro nga taksat tuaj sepse Taulant Balla ia dha mikut të vetë projektin dhe Gjyka ta e shpalli fajtor qeverinë

Qeveria shqiptare duhet t’i paguajë 44 milionë dollarë kompanisë greke “Aktor” për mospagesën e punimeve në autostradën Tiranë-Elbasan .

Doktoratura plagjiaturë, si u “fundos” Taulant Balla nga motra e tij - Top  Channel

Grekët pad itën në Arbitrazh qeverinë shqiptare dhe ICC ka vendosur në favor të kompanisë “Aktor”. Por çfarë ndodhi? Si e hoqi qeveria Rama kompaninë në fund të punimeve, dhe pagesën ia dha kompanisë së biznesmenit Edmond Bego, në një vlerë prej 10 milionë euro.

Më 1 shtator 2020, Gjyk ata Ndërkombëtare e Arbitrazhit (ICC), i ka dhënë të drejtë kompanisë “Aktor” për punimet shtesë në autostradën Tiranë-Elbasan. Në vendimin prej 114 faqe të g jyqit, i siguruar ekskluzivisht nga Dosja.al, Arbitrazhi ka gjetur fajto r qeverinë shqiptare për largimin e kompanisë greke, e cila ndërtoi në kohë rekord Tunelin e Kërrabës, por u largua pas rishikimit të projektit për pjesën e shembjes në Ibë.

Pas largimit me një mal me borxhe me nënkontraktorët, kompania paditi qeverinë shqiptare, duke kërkuar dëmshpërblim për largimin. Në vendim, Arbitrazhi thotë se qeveria shqiptare ka për detyrim të paguajë menjëherë “Aktor” për shkeljet me procedurat e ndërtimit të autostradës.

Socialist senior official says election date decreed by president is  irrelevant for ruling party – Gazeta Tema