Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Jepet lajmi i keq nga Silva Bino po i nfektohen për herë të dytë, shqiptar ju lutem mos më…

Shefja e Epidemiologjisë në ISHP, Silva Bino ka thënë  se dje në Shqipëri, ka pasur raste kur 2 persona janë infektuar për herë të dytë nga koronavirusi.

Kjo konfirmon edhe një herë se nuk ka imunitet ndaj këtij virusi. Personat në fjalë, tha Bino, janë riinfe ktu ar pas tre muajsh.

“Në Shqipëri kemi pasur dy raste që edhe pse ishin prekur janë infektuar sërish për herë të dytë. Ai që është prekur njëherë nuk është plotësisht imun. Koronaviruset lënë një imunitet afatshkurtër dhe jo të gjatë. Infektimi i tyre i dytë ndodhi pas 3 muajsh u është rikthyer sërish koronavirusi.

Silva Bino: Serological Testing to Start Soon in Two Cities - Exit ...

Të dy rastet thuajse ishin në të njëjtën gjendje si më parë dhe nuk ishin në format e rë nd a të sëmundjes.

Kemi raste të rëndë në shërbimin e Reanimacionit ku pothuajse është i mbushur. Kemi dy spitale në funksion dhe kemi rritje të shtrimit dhe të rasteve të r ën da”, tha Bino.

silva bino - Shqiptarja.com