Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Janë bekim i madh! Ja përse është fat i madh të kesh gjyshet, janë të rralla dhe mjalti i jetës!

Nëse jeni ata fatlumët që keni akoma një gjyshe afër, atëherë ky artikull është për ju, lexojeni atë dhe na tregoni nëse pajtoheni me fjalët që i kemi kushtuar një anëtari kaq të rëndësishëm të familjes: gjyshes.

Gjyshja me mutacionin e rrallë gjenetik, nuk ndjen asnjë dhimbje - InfoShqip.com

Ata që e kanë akoma afër e dinë se sa e çmuar mund të jetë, askush tjetër nuk është si ajo dhe askush nuk mund ta zërë vendin e saj. Gjyshja është ngushëlluese, ju jep përqafimet më të mira dhe ju mbush me ngrohtësi dhe mbrojtje. Ajo ka dhuratën e veçantë për t’ju bërë gjithmonë të ndjeheni të sigurt. Kurdo që të keni një periudhë të keqe, mund të jeni të sigurt që mund të mbështeteni në praninë e tyre dhe përkëdheljet e saj do t’ju bëjnë të ndiheni më mirë.

Dashuri e pakushtëzuar
Nuk është një mënyrë të thëni, por ajo me të vërtetë ka një zemër shumë të madhe dhe vëmendja e saj nuk ju drejtohet vetëm juve: kur sillni një mik në shtëpi ajo e trajton njësoj si nipin/mbesën e saj.

Është si një prind që nuk ndihet fajtor për përkëdheljet që jep, me të mund të jesh gjithçka që dëshiron. Ju mund të keni gabuar, por sigurohuni që gjyshja juaj të marrë gjithmonë pjesë në diskutimet me prindërit tuaj.

Është gjithmonë aty për ju
Nuk ka rëndësi se çfarë ju nevojitet: ajo është aty. Keni nevojë për një përqafim? Ajo është aty. Për t’iu shoqëruar për një filxhan kafe? Përsëri është aty për këtë. Ajo gjithmonë do të dëshirojë t’ju ndihmojë në të gjitha mënyrat që do të jetë e mundur. Një shembull? Ajo mbështet punën tuaj edhe nëse nuk e kupton atë që ju bëni. Ose ju inkurajon t’i përkushtoheni interesave tuaja. Kur nëna juaj ju përgatit pjatën tuaj të preferuar, nga kush mendoni se e mësoi? Nga gjyshja juaj, natyrisht! Për të mos përmendur ëmbëlsirat që janë të përkushtuara t’ju bëjnë në shtëpi.

Por një nga momentet më të mira është kur ajo ulet pranë jush dhe fillon t’ju tregojë për momentet më të mira të fëmijërisë tuaj, ose ato të prindërve tuaj ose edhe kur ajo humbet në kujtimet e saj më të largëta, ato që kanë të bëjnë me rininë e saj.

Duart e saj të palodhura
Sa gjëra ju mësoi! Sa pasdite kalove nën shoqërinë e saj për të të dhuruar mençuri dhe mësime.

Nëse nuk e keni më gjyshen, mund të mendoni të shkoni në një shoqatë vullnetare për të kaluar disa pasdite në muaj në një shtëpi pensioni, të shoqëruar nga një gjyshe e mbetur vetëm në botë. Do t’ju bëjë të ndjeheni një person më i mirë dhe gjithashtu do t’ju japin disa momente të paharrueshme.

Pse gjyshja nga ana e mamasë është më e rëndësishme për fëmijën? E tregon edhe shkenca - Telegrafi