Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Ja kur do të ndodhë ndryshimi i orës për këtë vit dhe do flini një orë më shumë gjumë

Ashtu si çdo vit, java e fundit e tetorit, sjell me vete ndryshimin e orës. Të dielën do të ndryshohet orari dhe akrepat do të lëvizin një orë prapa.

Ja kur do të ndodhë ndryshimi i orës për herë të fundit | Gazeta Telegraf

Natën midis 24 dhe 25 tetorit 2020, do të ndërrojë ora sërish, akrepat e orës do të lëvizin një orë prapa, duke na dhënë të gjithëve mundësinë për të fjetur një orë më shumë, por edhe do të er rës ohet më herët.

Në këtë mënyrë rikuperohet ora “e h umbur” në fund të marsit duke vijëzuar orët me lëvizjen e diellit.

Megjithatë mund të jetë hera e fundit që ajo do të ndryshojë. Në prill do të dimë nëse viti 2021 do të shënojë fundit e ndryshimit të orës, në fuqi për 54 vjet. Një ndryshim që mund të shkaktojë konfuzion në nivelin e zonave kohore evropiane, i cili është ende në diskutim.