Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Italia kërkon 69,700 punëtorë/ Detajet, ja cilat janë gjërat që duhet të dini

Italia kërkon punëtor sezonal. Në një njoftim bërë nga Ministria e Brendshme italiane, bëhet me dije se punëtorëve i ofrohet mundësia për leje pune.

Në një njoftim për mediat MPB-ja italiane raporton vendimin e marrë për kuotën maksimale për këta punëtorë, i cili më parë ishte miratuar më 21 dhjetor 2021, dhe tashmë është publikuar në Gazetën Zyrtare.

Ministria thekson se kuota maksimale për vitin 2022 është 69,700 leje pune.

Aplikimet do të hapen nga data 1 shkurt, ora 9:00.

Po ashtu bëhet e ditur se 20 mijë leje pune nga totali i kuotës janë rezervuar për arsye të punës vartëse josezonale në sektorët e transportit të mallrave për palët e treta, ndërtimit dhe turizmit hotelier për qytetarët për vendet e mëposhtme:

Kosova

Shqipëria

Algjeria

Bangladeshi

Bosnje-Hercegovinë

Etiopia

Gambia

Gana

Guatemala

Indi

Bregu i Fildishtë

Japonia

Mali

Mauritius

Moldavia

Mali i Zi

Maroku

Nigeri

Nigeria

Maqedonia e Veriut

Pakistani

Filipinet

Republika e Koresë

Senegali

Serbia

Sri Lanka

Sudani

Tunizia

Ukrainë