Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Ishte e afër me Ramën dikur dhe ai i thoshte ”Bleta punëtore”, Brisi i Tatimeve do hap thesin: Unë di shumë dhe….

Ish-drejtoresha e Tatimeve Brisida Shehaj ka komentuar çështjen e rafinerisë së Ballshit, ku tha se është një kompani e privatizuar, por për shkak të detyrimeve që kanë lënë kompanitë kanë bërë të jetë një aset që i përket shtetit.

Rikthehet” ish drejtoresha e tatimeve. Brisi bën copë Ralf Gjonin - Hapur

Ndër të tjera ajo thotë se aseti është marrë padrej tësisht nga një kompani përmbarimore, ku kjo e fundit sipas saj nuk ka marrë parasysh detyrimet.

“Deri në vitin 2013 kompania që e kishte në pronësi kishte detyrime ndaj nesh, bëmë marrëveshje dhe u shlyen detyrimet. Më vonë filluan problemet me atë uzinë. Ne iu drejtuam ministrit të Drejtësisë dhe është bërë një kall ëzim pe nal në lidhje me kompaninë përmbarimore.

Ajo është një kompani e privatizuar, por për shkak të detyrimeve ai aset i përkiste shtetit. Por ngrihet një kompani përmbarimore dhe e nxjerr në ankand pa marrë parasysh detyrimet, dhe kompania i kalon një banke. Sot Shqipëria është në një proces gjyq ësor. Kam edhe unë informacione por nuk do flas. Shteti duhet të bëhet pronar i saj, e ka shumë të thjeshtë t’i kthejë rafinerinë shqiptarëve”, tha Shehaj në një intervistë.

“Kam edhe unë informacione, por...”, Brisida Shehaj bën