Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Iku në Amerikë se do i diplomohej djali në Universitetin më të mirë/ Shqiptari infektohet Covid-19 dhe humb jetën

Gred Braho e kishte imagjinuar ndryshe ditën e parë të shkollës në universitetin prestigjoz të Harvardit.

Father went to visit him, but got infected and lost his life, VOA ...

“Unë faktikisht kisha planifikuar që të shkoja në Amerikë për herë të parë këtë gusht, kisha planifikuar shumë gjëra. Kisha planifikuar eksperiencën time, javën time të parë në Harvard, pjesën e orientimit, njohjen me shoqërinë e re, edhe kuptohet që u zhgënjeva pak, pasi nuk mund të shkoj atje”, i thotë Gredi Zërit të Amerikës.

Arti në zi: Ndahet nga jeta aktorja e mirënjohur shqiptare - Tema ...

Udhëzimi i ri i Agjencisë Federale të Imigracionit (ICE) nuk i lejon studentët e rinj të huaj, që do të ndjekin klasat vetëm online, të marrin viza për të hyrë në Amerikë, të paktën për semestrin e parë.

“Korrigjimi që u bë (në rregullore) në 14 korrik ishte si të thuash një lehtësim shumë i madh.// Ne kemi problem vetëm me ata studentë që nuk mund të marrin vizën, për shkak se ambasadat amerikane në vende të ndryshme akoma nuk kanë filluar aktivitetin, pra që të japin viza”, i tha Zërit të Amerikës, Lefter Daku, zëvendës dekan i financave në Universitetin Virxhinia Tek.

Arti shqiptar në zi, ndërron jetë këngëtari i njohur | BoldNews.al

“Klasat janë në orare që kur llogarit diferencën e zonave nuk mund të ndiqen më virtualisht nga Shqipëria pa llogaritur këtu edhe faktin që masteri im shkencor përshembull kërkon edhe eksperienca në laborator që duhet të jesh aty në person për të kryer detyra apo projektet e numërta. Kështu barriera për ta ndjekur programin me sukses, vazhdon e rritet gjithmonë e më shumë”.

Arti në zi/ Ndërron jetë në mënyrë tragjike aktorja 13 vjeçare ...

“Një nga arsyet kryesore përse dua t’i vazhdoj studimet në Shtetet e Bashkuara është se dua të çoj në fund ëndrrën e babait, dua t’ja realizoj atë ëndërr që ai kishte për mua”, thotë Arbis Vraja, student i vitit të tretë në universitetin City College të Nju Jorkut.

Arti në zi/ Ndërron jetë në mënyrë tragjike aktorja 13 vjeçare ...