Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

”Ikni ose jepni shpirt këtu”/ Putin ka humbur logjikën, üshtria ruse: Ikni vetë nga Kievi

Të paktën dy shp ërthime të mëdha u panë pranë rrezës së kullës televizive 1300 metra të Kievit këtë pasdite, rreth tre milje nga qendra e kryeqytetit, rreth orës 17:30 me orën lokale, megjithëse ajo mbeti në këmbë.

Ky s ulm erdhi vetëm disa orë pasi Rusia u tha civilëve të evaku oheshin sepse ishte gati të fillonte bo mbardimin e objektivave ‘strategjikë’ në kryeqytetin ukrainas.

Nuk ishte e qartë për momentin nëse kulla televizive kishte qenë objektivi i sul meve, apo nëse ato kishin shënjestruar ndërtesat aty pranë.

Bo mbardimi me ‘muni cione pre cize’ erdhi menjëherë pasi ministria e mbrojtjes e Moskës tha se do të nisë su lme në qytet duke synuar shërbimin e sigurisë të Ukrainës dhe agjencitë e inteligjencës.