Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

IGJEUM bën paralajmërimin: Në këto data në Shqipëri do të këtë rritje të reshjeve, uji mund të marr para çdo gjë

Institutit i Gjeoshkencave, Energjisë, Ujit dhe Mjedisit ka par alajmëruar reshje intensive në fundjavën që po vjen. Konkretisht reshje do të ketë në datat 23-26 janar të përqëndruara në veri dhe në jug.

Mot me shi edhe në Shqipëri - KOHA.net

Sipas IGJEUM, këto reshje do të sjellin rritje të prurjeve dhe niveleve në Lumenjtë Drin-Buna, Liqenin e Shkodrës dhe Lumin Vjosa.

Sipas llogaritjeve të IGJEUM, përgjatë dt. 23-26 Janar 2021 priten reshje intensive, të cilat do të jenë më të përqëndruara në veri dhe në jug të territorit.

Nga llogaritjet hidrologjike të IGJEUM, këto reshje do të sjellin rritje të prurjeve dhe niveleve në Lumenjtë Drin-Buna, Liqenin e Shkodrës dhe Lumin Vjosa. Në pjesët e sipërme të këtyre baseneve lumorë, mund të ketë vërshime të shpejta të përrenjve dhe lumenjve më të vegjël

Lumenjtë e tjerë do kenë rritje të prurjeve por nuk parashikohet rrezik nga përmbytjet. Ky informacion do të përditësohet nga IGJEUM sipas llogaritjeve më të fundit hidrologjike dhe do të njoftoheni për çdo ndryshim në parashikimin e rrezikut të përm byt jeve.