Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Habit e reja shqiptare me rrëfimin: Më vjen zor që jam shqiptare, na tallin unë jam martuar me një italian

“Par agjykími është një qëndrim i pabazuar, një mënyrë mendimi e ngurtë dhe zakonisht negatíve ndaj dikujt e diçkaje”. Ky është përkufizimi më i plotë sipas socíologëve dhe psíkologëve për paragjykímin, fenomen i cili në vendin tonë manifestohet gjerësisht.

Një grua nga Shqipëria ka ndarë një histori të sajën, ku tregon se si miku i saj italian tallej me vendin tonë, por edhe me femrat në moshën mbi 45-vjeçe.

Sipas qytetares, italiani kishte ardhur të vizitonte Beratin dhe ajo e ka shoqëruar, por paragj ykímet dhe ofendimet e tij ndaj grave shqiptare linin vërtetë për të dëshiruar. Ajo tregon më tej se i tha mikut të saj se femrat shqiptare janë të vuajtura pasi marrin rroga qesharake dhe nëpërkëmben.

Më tej ajo tregon se i vjen tu rp që është shqiptare dhe se ndihet me fat që ka një burrë nga Italia.