Revista Ora

Te gjitha lajmet nga vendi dhe rajoni.

Gjendja nga Covid-19 në Shqipëri është alaramante, Kreu i Urgjencës Kombëtare: Po u mbushën spitalet do hapim stadiumet

Pavarësisht rritjes se rasteve me koronavirus spitalet COVID kanë ende kapa citetet mjaftueshëm për të trajtuar të sëmuret.

U infektua me koronavirus, flet për herë të parë kreu i Urgjencës Skënder  Brataj - Shqiptarja.com

Drejtori i Urgjencës Kombëtare Skënder Brataj thotë se janë parashikuar te gjitha skenarët dhe qytetareve nuk do t’iu mungoje asnjë moment shërbimi.

“Deri tani janë ezauruar disa skenarë, jemi tek skenari 3 do hapet COVID4, kur t’i mbushim të gjitha do t’i trajtojmë dhe në banesë dhe në hotele dhe në korridore qytetaret do ti trajtojmë në çdo mënyrë”.

Në drejtim të numrit 127 mesatarisht shkojnë 3 mijë thirrje në ditë një pjesë e të cilëve janë me COVID. Sipas Bratajt disa kanë marrë shërbim në banesë e të tjerë që kanë qenë të rënduar janë transportuar në 3 spitalet COVID ku aktualisht por trajtohen rreth 471 pacientë.

Brataj: Nuk po respektohen masat, në fund të muajit shihen rezultatet – A2  CNN